A győri székhelyű Naja Forest céget 2013-ban alapította Nagy Ferenc és Szabó Nikolett. A céljuk gombák termesztése és folyékony állapotú gombakivonatok készítése volt, mivel tisztában voltak a gombák kedvező egészségügyi hatásaival. Ferenc az Egyesült Államokban tanult mikológiát (a bilógia gombákkal foglalkozó tudományága). Nikolett pedig a Semmelweis egyetemen végzett népegészségügyi ellenőrként.

Együttműködésbe kezdtek egy osztrák gombaipari innovatív vállalkozással a Tyroler Glückspilze-vel, akik segítséget nyújtottak nekik a termékfejlesztésekben.

Naja Forest gombakivonatok

Akkoriban már többen foglalkoztak gyógygombákkal, de főleg kapszulák formájában, ezért volt szükség fejlesztésekre, hiszen ezen a területen üttörőknek számítottak.
Gyógyszergyártási minőségű laboratóriumot alakítottak ki egy családi házban és több éves kutatómunkába kezdtek, hogy értékesíthető formába kerüljenek a Naja Forest folyékony táplálékkiegészítők.

A kiváló minőségű alapanyagokat az Egyesült Államokból szerezték be hatalmas hordókban. A gombaporok a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági ellenőrzéseken estek át. Pecsétviasz gombát viszont saját maguk is termesztettek bio termesztőzsákokon.

2015-ben már jelentős, 90 millió forintnyi értékesítést ért el a Naja Forest. A fő termékvonalat az étrendkiegészítők képviselték, de a kínálatban megjelentek a kozmetikai készítmények is. Ezek értékesítésével foglalkozik a Naja Forest Beauty.