A bélfóra – tudományos nevén mikrobiom jelentős szerepet tölt be az immunrendszer működésében. Ezért érdemes hangsúlyozott figyelmet fordítani rá. Több milliárd különböző hasznos baktérium él az emberi szervezetben, amelynek súlya elérheti a 1,5 kg-ot is. Az emberi egészség szempontjából az a legfontosabb, hogy a különböző baktérium fajok között fennáljon a természetes egyensúly.

A tápcsatorna és a bélflóra egészséges működésének alapja az egészséges táplálkozás. Mostanában felkapott téma ez a terület, de sokszor ellentmondásokkal is találkozhatunk azzal kapcsolatban, hogy miket is fogyasszunk rendszeresen és miket hagyjunk el.

bélflóra helyreállítása Naja Forest Beauty

A legtöbb elmélet és kutatás egyetért abban, hogy vegyes táplálkozást folytassunk. A bélflóra számára egészségesnek tartott tápanyagok a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék, sovány húsok, halak és a natúr joghurtok.

Érdemes csökkenteni a zsíros húsok, szénhidrátok, cukros termékek fogyasztását.

A bélrendszerünknek akkor tesszük a legjobbat, ha élelmi rostokban gazdag nyersanyagból készült ételeket fogyasztunk. Méregtelenítő funkciójuk van, segítik az emésztést és táptalajt biztosítanak az egészséges bélflóra számára. A szervezetünknek nagy szüksége van folyadékpótlásra is. Naponta legalább 2 liter vizet érdemes meginni.

bélflóra helyreállítása Naja Forest Beauty

Még érdemes figyelmet fordítani arra is, hogy ne savasodjon el túlságosan a szervezetünk. A túlzott szénhidrát és fehérje bevitel esetén csökken a hasznos tápanyag felszívódása, kellemetlen rothadó folyamatok indulnak el a bélrendszerünkben, ami szintén károsítja az egészséges bélflórát.

Mit tehetünk a bélflóra helyreállítása érdekében?
Gyors eredményt lehet elérni különböző probiotikumokkal különböző fertőzések esetén, de az igazi hosszú távú megoldást a táplálék kiegészítők jelentik, mint például a Naja Forest bélflóra helyreállító csomagja.

Süngomba

Süngomba

A süngomba (Hericium erinaceus) Európában honos, lombos fák törzsén élő ritka, parazita gombafajta. A leggyakrabban idős bükk-és tölgyfák repedéseiből, üregeiből fejlődik ki,...

A Naja Forest cégről

A Naja Forest cégről

A győri székhelyű Naja Forest céget 2013-ban alapította Nagy Ferenc és Szabó Nikolett. A céljuk gombák termesztése és folyékony állapotú gombakivonatok készítése volt, mivel...

Pecsétviasz gomba

Pecsétviasz gomba

Más neveken: Ganoderma lucidum, Reishi, Lingzhi A legismertebb, legjobban elterjedt, a legsokoldalúbb gyógygomba, amelyről az ősi kínai népgyógyászat azt tartotta, hogy aki...