Ekseption Hydration Sparkle

17.200 Ft

Könnyű hidratáló készítmény tejsavval, nátrium-laktáttal és „vízcsepp” formulával. Azonnal csökkenti a finom vonalakat, és feltölti a bőrt. Kifejezetten zsíros és kombinált bőrre tervezték. Támogatja a bőr megújulását, finom hámlasztását, csökkenti a pigmentációt és helyreállítja a bőr pH-ját.

További információk

Kiszerelés

50ml

Jellemzők

Kategória: hidratáló Bőrtípus: zsíros, kombinált

Összetevők

Tejsav, Nátrium-laktát

RÉSZLETES LEÍRÁS

Víz az olajban hidratáló krém tejsaval és nátrium laktáttal. Exkluzív „vízcsepp” (water drop) formulájú készítmény, rendkívül könnyű és frissítő textúráal. A hidratáló „vízcsepp” technológiájú készítmény bőrre kerülve nagy mennyiségű esszenciális vizet szabadít fel, ami mélyen átnedvesíti és felfrissíti a bőrt. A formula természetes hidratáló faktorokat, tejsavat és nátrium-laktátot tartalmaz, valamint rendkívül hatékonyan segíti elő a bőr megújulását, finom hámlasztását, csökkenti a pigmentációt és helyreállítja a bőr pH-ját.

Használata: Egyszer vagy kétszer naponta (arc, nyak, dekoltázs).

Tudomány:
1. Tejsav. A pH-egyensúly helyreállítása: Az enzimaktivitás a pH-egyensúlytól függ, amelyet a körnmyezet, smink, bőrápolás vagy patológia károsíthat, megzavarhat. A tejsav segít elérni a megfelelő pH-szintet, helyreállítja a pH-egyensúlyt és a bőr megfelelő megújulási folyamatát.

2. Keratolitikus hatás: A hámréteg corneocytái közötti kötések megszakítása az elhalt hámsejtek leválását eredményezik. Ez a folyamat elősegíti a bőr megújulását, aktiválva a sejtszaporodást az alaprétegben.

3. Hidratáló hatás: A tejsav az NMF egyik komponenseként erősen hidratáló hatású. A tejsav egy víz visszatartó anyag komplex része, amely képes a nedvesség vonzására és megtartására. Az epidermális megújulás révén a biológiailag elhalt hámsejtek helyébe az alapréteg metabolikusan aktív sejtjei lépnek.

4. Emelő hatás: A tejsav stimulálja a fibroblasztok szaporodását. A fibroblasztok termelik az intercelluláris anyag összetevőit (kollagén, elasztin, fibronektin) és felelősek a glikozaminoglikánok jelenlétéért, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi test számára.

5. Sebosztatikus és komedolitikus hatás: A corneocyták közötti intercelluláris kapcsolatok megszakítása, az eltömődött pórusok feloldása és a faggyúszekréció csökkentése. A tejsav elősegíti a trigliceridek lebomlását, és gátolja az aknét okozó baktériumok által felszabadított lipáz mennyiségét, ezáltal megakadályozza a gyulladást. Segít a faggyúszekréció csökkentésében, csökkentve a túlzott zsírosodást és enyhítve a szárazságot, elősegíti a nagy a pórusok szűkítését és a komedo képződést, valamint a papulák és pustulák kialakulását, javítja a pattanásos bőrt anélkül, hogy azt túlszárítaná.

6. Az elhalt hámsejtek hámlasztásával fehérítő hatást ér el. A tejsav megkönnyíti az egyenletes melanin granulátum eloszlását az epidermiszben, és elősegíti a tirozináz gátlását 7. Bakteriosztatikus és gyulladáscsökkentő hatás: Az ionizált tejsav savasító hatására támaszkodva a bőrbe hatoló laktátion kedvezőtlen feltételeket biztosít a kórokozó baktériumok szaporodásához (leginkább az anaerob baktériumokkal szemben hatásos, és kissé kevésbé hatékony az élesztők és gombák ellen).